Eveniment

Ministerul Sănătăţii dă undă verde medicilor din Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA să se angajeze în România

Ministerul Sănătăţii dă undă verde medicilor din...

Autor: Ioana David

04.12.2012, 14:58 498

Guvernul a aprobat Ordonanţă de urgenţă privind echivalarea titlurilor de medic specialist eliberate de Australia, Canada, Israel, Noua Zeelandă şi SUA, astfel că medicii îşi vor putea echivala calificările obţinute în aceste state cu certificatul de medic specialist eliberat de Ministerul Sănătăţii.

Condiţia este ca formarea de medic specialist pentru care se solicită echivalarea să se fi efectuat în condiţii de studiu şi practică medicală care asigură competenţa profesională a acestuia, similară cu competenţa profesională a medicilor pe plan naţional. De asemenea, o altă condiţie vizează ca  titlurile oficiale de calificare ca medic specialist să fie eliberate de autoritatea desemnată în statul pe teritoriul căruia a avut loc formarea, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

“Măsura vine în sprijinul medicilor români care vor să se întoarcă să profeseze acasă, dar şi a cetăţenilor din cele 5 state care vor să colaboreze cu profesioniştii noştri. În prezent, statele Uniunii Europene se confruntă cu fenomenul migraţiei profesioniştilor din sănătate. Profesia cea mai sensibilă la fenomenul migraţiei în ţara noastră, este cea de medic. Avem medici români, care au obţinut specializări în state membre sau în afara Uniunii, care doresc să revină în tară, pentru a practica profesia în România. În ultimii trei ani un număr de aproximativ 15 medici specialişti care au făcut pregătirea de specialitate în SUA, Israel, Canada, Australia şi Noua Zeelandă s-au adresat Ministerului Sănătăţii în vederea recunoşterii specialităţii pentru a reveni să practice în România. Specialităţile în care sunt confirmaţi aceşti medici sunt şi cele deficitare în sistemul sanitar românesc, respectiv Anestezie Terapie Intensivă, Cardiologie, Endocrinologie, Medicină Internă, Anatomie Patologică, Oncologie Medicală, Psihiatrie, Pediatrie, Oftalmologie şi Chirugie Cardiovasculară”, a declarat Raed Arafat, ministrul sănătăţii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO