Eveniment

Ministrul Dan Şova: Actuala lege a PPP-ului este inutilă

Foto Octav Ganea

Dan Şova: Sperăm să avem o nouă lege a PPP anul acesta

Autor: Andreea Neferu

06.06.2013, 22:03 205

Statul a trimis către Comisia Euro­peană un nou proiect de lege a parteneriatelor public-private întrucât actuala formă este catalogată ca inutilă de către Dan Şova, ministrul delegat pentru mari proiecte de infrastructură, în condiţiile în care  în perioada 2011-2013 au existat 16 tentative de astfel de proiecte, însă niciunul nu s-a concretizat.

„Toată lumea vorbeşte despre parteneriatele public-private, dar în mod concret nimeni nu face nimic. Sperăm să avem o nouă lege a PPP anul acesta“, a spus Şova.

Ministrul delegat a precizat că una dintre greşelile din trecut în implementarea PPP a fost faptul că statul nu a implicat încă de la început în aceste proiecte băncile, care vin cu finanţarea.

Aceste tipuri de proiecte s-au lovit de-a lungul anilor de eşecuri răsunătoare: este cazul autostrăzii Comarnic-Braşov, pe care statul a încercat de două ori să o construiască în parteneriat public-privat, însă de fiecare dată contractul a picat. În prezent, guvernul a demarat procedurile de licitaţie pentru construcţia în concesiune a trei autostrăzi cu o valoare cumulată de circa 5 miliarde de euro, Comarnic-Braşov (58 de kilometri), Craiova-Piteşti (121 kilometri) şi centura de sud a Capitalei (48 de kilometri).

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 07.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO