Eveniment

Ministrul Educaţiei: peste o mie de elevi din Ucraina doresc să urmeze cursurile din România

Ministrul Educaţiei: peste o mie de elevi din Ucraina...

Autor: Petru Mazilu

26.03.2022, 12:30 54

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat sâmbătă că peste o mie de elevi din Ucraina doresc să urmeze cursurile din România, conform programului stabilit de autorităţile şcolare. Cei mai mulţi dintre copiii refugiaţilor au optat pentru cursurile online organizate de ministerul ucrainean.

Cifrele oficiale arată că peste 800 de refugiaţi din Ucraina au optat pentru a continua cursurile în funcţie de programa şcolară din România. De asemenea, mai sunt 300 de cereri în verificare, ceea ce înseamnă că numărul elevilor ucraineni înscrişi la cursurile din România ar putea trece de 1.100 de persoane.

Pentru copiii refugiaţilor se fac grupe speciale la grădiniţă sau la şcoală, iar alţi sunt distribuiţi în clase împreună cu elevii români. Conform deciziei autorităţilor din Ucraina, examenele naţionale au fost suspendate în acest an, iar elevii vor primi certificate de absolvire doar dacă participă la cursurile online.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că elevii din Ucraina vor primi tablete începând de luni.

„Nu sunt tablete care se iau de la copiii români, sunt tablete din stocuri care nu au fost distribuite”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Actul educaţional din România nu va fi afectat deoarece numărul elevilor străini este redus, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO