Eveniment

Ministrul Investiţiiloe Marcel Boloş anunţă lansarea platformei prin care vor fi accesate cele 46 miliarde pentru marile proiecte

Ministrul Investiţiiloe Marcel Boloş anunţă lansarea...

Autor: Mediafax

16.05.2023, 17:43 249

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene Marcel Boloş a anunţat marţi lansarea platformei prin care vor fi accesate cele 46 miliarde pentru marile proiecte de investiţii din următorii ani.

„Am promis că pe 16 mai lansăm platforma prin care vom obţine cele 46 miliarde pentru marile proiecte de investiţii din următorii ani. Ei bine, astăzi găsiţi pe site-ul Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene noul sistem informatic, unde primele module sunt deja accesibile. România este într-un moment foarte important, cu un buget care este aproape dublu faţă de ceea ce a adus perioada de programare 2014-2020, dar şi faţă de Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Buget care înseamnă drumuri noi, şcoli şi spitale dotate la cele mai înalte standarde şi o viaţă mai bună pentru cei vulnerabili”, a scris pe Facebook Marcel Boloş.

Acesta susţine că finalizarea sistemului informatic MySMIS2021/SMIS2021+ care stă la baza gestionării fiecărui cent din banii europeni de care dispunem era vitală.

„Îmbunătăţirea funcţionalităţilor platformei faţă de cea veche, prin automatizarea anumitor acţiuni în diversele etape din ciclul de viaţă al programului/proiectelor, va însemna pentru cei care accesează bani europeni eficientizarea şi accelerarea procesului de implementare a proiectelor”, a transmis ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO