Eveniment

Ministrul mediului: Sper să nu fim suspendaţi de la tranzacţionarea certificatelor de emisii

Ministrul mediului: Sper să nu fim suspendaţi de la tranzacţionarea certificatelor de emisii

Foto Mihai Dăscălescu

Autor: Ela Giurgea

08.07.2011, 00:00 262

Ministrul mediului şi pădurilor Borbely Laszlo(foto) a declarat ieri speră ca Româniasă nu fie suspendată de la tranzacţionarea certificatelor de emisiide gaze cu efect de seră.

Borbely a fost întrebat referitor la faptul că un comitet al ONUprivind respectarea Protocolului de la Kyoto reunit la Bonn, înperioada 6 - 8 iulie, urmează să decidă dacă interzice sau nuRomâniei tranzacţionarea certificatelor de emisii de gaze cu efectde seră, după ce s-a constatat că statul român nu a respectat înîntregime indicatorii din raportările anuale privind poluarea, aşacum impune Protocolul de la Kyoto.

Borbely a spus că au mai fost şi alte ţări suspendate de latranzacţionarea şi că România are 300 de milioane de unităţi decertificate de emisii de gaze cu efect de seră pe care le poatevinde. Certificatele de emisii de gaze cu efect de seră suntalocate fiecărui stat semnatar al protocolului de Kyoto. Uncertificat echivalează cu o tonă de CO2 emisă în atmosferă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO