Eveniment

Ministrul sanatatii plateste mii de euro pe consultanta de imagine personala

Ministrul sanatatii plateste mii de euro pe consultanta de imagine personala

Ion Bazac, ministrul sanatatii este actionar al Forza Rossa, importatorul Ferrari, care a avut afaceri de 4 mil. euro anul trecut

20.07.2009, 19:39 98

Ion Bazac, ministrul sanatatii si actionar al Forza Rossa, importatorul Ferrari in Romania, a angajat in toamna anului trecut firma Free Communication pentru servicii de consultanta de imagine.

"Este vorba despre un contract exclusiv privat si nu de unul cu Ministerul Sanatatii. Free Communication asigura servicii de consultanta de imagine pentru compania Forza Rossa si pentru reprezentantii acesteia. In ceea ce il priveste pe dl. Ion Bazac, este vorba de o colaborare care vizeaza consiliere pentru intreaga sa activitate, fara a viza specific, dar si fara a exclude functia de ministru pe care o detine. Free Communication este consultantul de imagine in chestiuni generale de comunicare si relationare cu media", a spus Alexandra Dinita, director general al Free Communication.

Reprezentantii Free Communication nu au dorit sa precizeze valoarea contractului incheiat, insa potrivit datelor ZF valoarea anuala posibila pentru un astfel de contract poate fi de la cateva mii pana la zeci de mii de euro fara a include organizarea de evenimente.

Reprezentantii Free Communication nici nu au confirmat, dar nici nu au infirmat valoarea avansata de ZF.

"Ion Bazac provine din mediul privat (...), este firesc ca aceste instrumente sa fie utilizate de catre dl. Bazac si in pozitia sa publica, evident fiind faptul ca imaginea sa de astazi poate influenta si imaginea companiei si a marcii Ferrari in Romania. Trebuie mentionat faptul ca dl. Bazac a afirmat de nenumarate ori ca, dupa incheierea mandatului sau la Ministerul Sanatatii, se va intoarce la compania sa, Forza Rossa", a mai spus Dinita.

Ministerul Sanatatii are propriul departament de presa compus din doua persoane, la care se adauga purtatorul de cuvant, Mihai Ursa. Ursa a lucrat anterior in cadrul Louis Vuitton Romania, unde a ocupat pozitia de Public Affairs & Communication Consultant.

Forza Rossa a avut afaceri de 4 mil. euro anul trecut si un profit net de 57.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO