Eveniment

Nastase, trimis in judecata

01.06.2007, 19:08 8

Fostul prim-ministru Adrian Nastase si Ioan Melinescu, fostul presedinte al Oficiului National pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor (ONPCSB) au fost trimisi in judecata, in legatura cu depunerea unei sume de bani de catre Tamara Cernasov in contul Danei Nastase.
Adrian Nastase este acuzat de dare de mita, iar Ioan Melinescu de sustragere sau distrugere de inscrisuri, luare de mita si divulgare de informatii, potrivit DNA.
Potrivit sursei citate, Melinescu l-a avertizat pe Nastase, pe vremea cand acesta era deputat, ca ONPCSB are in lucru cu propunere de informare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, o lucrare avand ca obiect depunerea a 400.000 de dolari, intr-un cont avand ca titular pe sotia sa, Daniela Nastase. Melinescu i-a promis lui Nastase ca va bloca lucrarea. Probatoriul a aratat ca verificarile cu privire la provenienta sumei de 400.000 de dolari efectuate de ONPCSB au stabilit ca veniturile nu justificau suma depusa. Conform unui contract de vanzare-cumparare anexat de catre depunator reiesea ca suma provenea din vanzarea mai multor bunuri de valoare de catre Tamara Cernasov. Dovezi certe ca aceste bunuri s-au aflat in posesia si proprietatea vanzatoarei nu exista insa.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO