Eveniment

Nereguli in cazul Andrei Gheorghe

16.04.2003, 00:00 15

Procurorul general Tanase Joita a declarat ieri ca, in urma verificarilor facute in cazul realizatorului radio - tv Andrei Gheorghe, s-au constatat nereguli procedurale dar si lipsa de profesionalism a procurorului Mircea Petrescu, motiv pentru care i-a fost luat dosarul.
Joita a adaugat ca, in dosarul in care Andrei Gheorghe este invinuit pentru detinere de droguri in vederea consumului propriu, urmeaza sa fie audiate alte persoane, dar si sa se stabileasca obiectivele unei expertize. El a mai spus ca la Spitalul "Alexadru Obregia" s-au facut constatari medico-legalesi in alte cazuri, intrucat aceasta unitate spitaliceasca "detine cele mai performante aparate". Intrebat daca aceasta constatare medico-legala are valoare juridica, procurorul general a confirmat acest lucru.
Dosarul a fost preluat de procurorul Bogdan Voicu, Mircea Petrescu fiind mutat de la Sectia de Combatere a Crimei Organizate si Anticoruptie la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica.
Propunerea de arestare a lui Andrei Gheorghe a fost apreciata de multi juristi ca "netemeinica", fiind considerata o "gafa" a procurorului Mircea Petrescu, cel care a semnat atat mandatul de arestare pentru cinci zile, dar si ordonanta de arestare. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO