Eveniment

Noul CA al BNR isi preia atributiile luni

07.10.2004, 00:00 42

Noul Consiliu de Administratie al BNR, aprobat de Parlament saptamina trecuta, va inlocui actuala conducere a bancii centrale incepand de luni, 11 octombrie, potrivit hotararii adoptate de cele doua camere ale legislativului.
In noua formula, Mugur Isarescu isi pastreaza functia de guvernator si este, de asemenea, presedinte al Consiliului de Administratie al BNR. Florin Georgescu a devenit prim-viceguvernator si vicepresedinte al CA, iar posturile de viceguvernatori le-au revenit lui Eugen Dijmarescu si Cristian Popa, renumit in functie.
Din conducerea Bancii Nationale vor mai face parte, ca membri, Silviu Cerna, Agnes Naghy, Napoleon Pop, Maria Ene si Virgiliu Stoenescu.
Actualul Consiliu de Administratie a fost numit in 16 decembrie 1998, pentru o perioada de sase ani. Prin modificarea legii privind statutul BNR, mandatul Consiliului de Administratie a fost redus la cinci ani.
Pana luni, conducerea administrativa a bancii centrale este asigurata de guvernatorul Mugur Isarescu, prim-viceguvernatorul Emil Iota Ghizari, viceguvernatorul Mihai Bogza, viceguvernatorul Cristian Popa si cinci membri - Silviu Cerna, Constantin Ionete, Agnes Nagy, Nicolae Dardac, Nicusor Ruiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO