Eveniment

O a doua explozie s-a produs la localul din Sighetu Marmaţiei, alte zece victime

UPDATE: O a doua explozie s-a produs la localul din Sighetu Marmaţiei, alte zece victime

Autor: Andreea Unturica

19.02.2012, 12:01 571

O a doua explozie s-a produs, duminică dimineaţă, la localul din Sighetu Marmaţiei, unde în cursul nopţii şapte persoane au fost rănite într-o explozie produsă în toaleta clubului, deflagraţia soldându-se cu rănirea a zece persoane din echipa care făcea cercetări la faţa locului.

Potrivit lui Cornel Băbuţ, de la ISU Maramureş, nouă persoane au fost surprinse de o nouă deflagraţie produsă într-un imobil în care funcţiona un club de noapte situat la subsolul clădirii din Sighetu Marmaţiei, fiind vorba despre trei poliţişti, doi pompieri şi patru persoane civile, precum şi de un notar.

Cea de-a doua explozie s-a produs într-o încăpere alăturată celei în care se făceau investigaţiile declanşate după prima explozie.

La ora transmiterii acestei ştiri, victimele celei de-a doua explozii sunt transportate la spital.

Clubul unde a avut loc prima deflagraţie este situat la subsolul clădirii, iar deasupra acestuia este un cabinet de avocatură.

Primarul din Sighetu Marmaţiei, Eugenia Godja, a declarat că localul funcţionează de mult timp, cu acte în regulă, şi nu au fost probleme până acum cu localul respectiv.

La ora transmiterii acestei ştiri, cele şase tinere rănite, în noaptea de sâmbătă, în prima explozie produsă în discoteca din Sighetu Marmaţiei au ajuns la Spitalul de Arşi din Bucureşti.

Potrivit autorităţilor locale, la ora actuală, gazul şi curentul au fost oprite în clădirea unde au avut loc exploziile, astfel că nu mai există riscul producerii a încă unei deflagraţii.

Prima explozie de la clubul din Sighet a fost produsă, sâmbătă, în jurul orei 0.56, din cauza unei acumulări de gaze de la un etaj superior al imobilului la parterul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze.

Explozia a avut loc în momentul în care trei tinere şi-au aprins ţigările în toaleta clubului situat la subsolul imobilului. Potrivit pompierilor, deflagraţia nu a fost urmată de incendiu.

Şapte tinere au suferit arsuri şi au fost transportaţi la Spitalul din Sighet, unde una dintre victime a rămas internată, iar celelalte duse la o unitate spitalicească din Baia Mare. Pentru că stare lor de sănătate este gravă, s-a luat decizia ca fetele, cu vârste între 19 şi 23 de ani, să fie aduse la Bucureşti cu un avion militar. Ele au arsuri de gradul unu şi trei la nivelul feţei.

Potrivit lui Corneliu Ciocan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, printre persoanele rănite în cea de-a doua explozie este şi adjunctul şefului Poliţiei din Sighetu Marmaţiei.

Conform medicilor, doi dintre răniţi au traumatisme, iar ceilalţi opt arsuri, între care unii sunt răniţi mai uşor.

Potrivit edilului din Sighetu Marmaţiei, cea de-a doua deflagraţie s-a produs exact în încăperea unde a avut loc şi prima explozie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO