Eveniment

O veste bună: Investiţiile nete din economia românească au crescut cu 5% în T1/2020. Unde s-a înregistrat cea mai mare creştere

O veste bună: Investiţiile nete din economia...

Autor: Andreea Tobias

10.06.2020, 13:00 72

Investiţiile nete din economia naţională au însumat, în primul trimestru din acest an, 18446,9 milioane lei, în creştere cu 5,0% faţă de primul trimestrul al anului trecut, potrivit datelor transmise miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). 

Creşterea a fost înregistrată la lucrări de construcţii noi cu 20,3% şi la utilaje (inclusiv mijloace de transport) cu 8,8%.

La alte cheltuieli s-a înregistrat o scădere cu 37,3%.

Investiţiile nete reprezintă cheltuielile destinate creării de noi mijloace fixe, dezvoltării, modernizării şi reconstrucţiei celor existente, precum şi valoarea serviciilor legate de transferul de proprietate asupra mijloacelor fixe existente şi al terenurilor preluate cu plată de la alte unităţi sau de la populaţie (taxe notariale, comisioane, cheltuieli de transport, de manipulare etc.).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO