Eveniment

Ofensivă anulată: Blue Air iese total de pe cursele interne

Ofensivă anulată: Blue Air iese total de pe cursele interne
12.08.2010, 23:56 25

Blue Air, cea mai mare companie aeriană privată româneascădeţinută de omul de afaceri Nelu Iordache, care a renunţat începândcu 10 august să mai opereze zboruri pe cursele interne din cauzagradului scăzut de ocupare al aeronavelor, spune că o creştere apreţurilor la bilete nu ar fi fost o soluţie pentru menţinerearutelor interne.
"O creştere a tarifelor ne scotea de pe piaţa low-cost pe careoperăm. Marea masă a celor care zburau cu noi nu ar mai fi avutacces la bilete, iar scopul nostru este să transportăm cât maimulţi pasageri la tarife low-cost", spune Florentina Ivan, directorde comunicare al Blue Air. Compania aeriană a intrat anul trecutfoarte agresiv pe piaţa zborurilor interne cu preţuri apropiate decele practicate de CFR, pentru care a devenit un concurent detemut.
Blue Air a decis să renunţe la zborurile de pe rutele: Arad,Timişoara şi Cluj-Napoca spre Bucureşti şi retur şi să suplimentezezborurile către Italia şi Franţa unde cererea este în creş­­tere."Pentru că nu mai erau pro­fitabile cursele interne, am decis sărenunţăm la ele şi să suplimentăm zborurile pe rute externe", maispune Ivan.
Blue-Air opera şase curse săptă­mânal pe ruta Bucureşti - Arad, întimp ce pe ruta Bucureşti - Timişoara, care a fost introdusă înacest an pe 28 martie, avea o frecvenţă de 3-4 zboruri pe zi, iarpe Bucureşti - Cluj-Napoca frecvenţa era zilnică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24