Eveniment

Opozanţii lui Putin sunt eliminaţi pas cu pas: Liderul opoziţiei ruse, Alexei Navalny, a murit vineri într-o închsioare lângă Cercul Arctic

Opozanţii lui Putin sunt eliminaţi pas cu pas: Liderul...
16.02.2024, 13:39 1305

Serviciul penitenciar al Rusiei a declarat că liderul opoziţiei Alexei Navalny, încarcerat, a murit într-o închisoare de maximă securitate din nordul îndepărtat al ţării, scrie FT. 

Navalny, cel mai proeminent opozant al preşedintelui Vladimir Putin şi un critic înverşunat al invaziei sale în Ucraina, s-a îmbolnăvit după o plimbare şi "şi-a pierdut cunoştinţa aproape imediat", a declarat vineri serviciul penitenciar.

Nu a existat nicio confirmare imediată din partea familiei lui Navalny sau a echipei de susţinători din exil.

Navalny a fost cel mai înverşunat duşman al lui Vladimir Putin şi a făcut campanie împotriva corupţiei, organizând proteste majore împotriva Kremlinului.

El a fost arestat în 2021, după ce s-a întors la Moscova din Germania, unde se recuperase după episodul de otrăvire pe care l-a pus pe seama Kremlinului.

De atunci, a fost condamnat la trei pedepse cu închisoarea, în cea mai recentă fiind acuzat de extremism, şi a fost nevoit să stea luni întregi la izolare după ce a fost acuzat de infracţiuni minore.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO