Eveniment

Oprescu: Pe Pasajul Pipera se circulă într-o oră, două

Oprescu: Pe Pasajul Pipera se circulă într-o oră, două

Foto: Octav Ganea

Autor: Mediafax

30.04.2012, 15:05 1898

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat că traficul pe Pasajul Pipera va fi deschis luni, "într-o oră, două", după ce reprezentantul constructorului a dat asigurări că lucrările sunt finalizate 100% din punct de vedere rutier.

Edilul Capitalei a mers, împreună cu reprezentanţii constructorului şi cu jurnaliştii, pe Pasajul Pipera, de la rampa dinspre strada Nicolae Caramfil, timp în care a ascultat explicaţiile privind stadiul lucrărilor.

La jumătatea drumului, după ce constructorul a garantat că lucrările sunt finalizate, Oprescu a anunţat, la insistenţele jurnaliştilor, că pasajul va fi deschis luni, "într-o oră, două".

"Gata. Îi dăm drumul, de luni, într-o oră, două. N-am venit să fac poze, staţi în stânga, în dreapta. Nu vreau cu panglici", le-a spus primarul jurnaliştilor care îl întrebau dacă inaugurează pasajul.

Oprescu a adăugat că beneficiile Pasajul Pipera se vor vedea imediat, precizând că sunt 48.000 de maşini care intră prin Pipera în Bucureşti şi se duc spre Voluntari, iar investiţia va fi pusă în valoare când autostrada A3 va deveni funcţională.

"Rămânem pentru micile finisări, dar acum circulaţia poate fi deschisă, acum îi dăm drumul. Vreau să le mulţumesc oamenilor pentru că au avut răbdare şi au suportat şantierul ... A fost şi iarna asta grea, nu sunt scuze ... dar asta e, acum e gata. Beneficiile or să se vadă imediat, sunt ", a mai spus Sorin Oprescu.

Cu acelaşi prilej, Oprescu a fost oprit de o femeie care a reclamat că strada pe care locuieşte nu are apă şi canalizare. "Sora mea, se rezolvă. Îi dau drumul la circulaţie aici şi după aia rezolvăm şi asta", i-a spus edilul femeii, continuând: "Tu vezi să mergi la vot!".

Tot în timpul vizitei la pasaj, Oprescu l-a întrebat pe reprezentantul constructorului dacă au fost instalate panouri antizgomot, ca pe Pasajul Basarab, şi "ochişori", referindu-se la semnalizatoarele reflectorizante din asfalt, şi s-a interesat, de asemenea, dacă au fost plantaţi copaci în zonă.

Reprezentantul constructorului a precizat că singura problemă rămasă nerezolvată este legată de porţiunea de drum din faţa Direcţiei Permise Auto a Poliţiei Rutiere, această zonă fiind, deocamdată, semnalizată cu balize.

Întrebat dacă a fost amendat constructorul pentru întârzierea lucrărilor, Oprescu a spus că nu au fost aplicate sancţiuni. El a precizat că, dacă ar fi fost vorba să dea sancţiuni, ar fi trebuit să se amendeze singur.

Întrebat dacă vor exista conflicte de trafic la ieşirea de pe Pasajul Pipera, Oprescu a răspuns: "O să stăm cu ochii pe semafoare, să vedem cum se circulă, mai ales la Nicolae Caramfil, acolo unde, oricât de mult ne-am dorit, nu am putut lărgi mai mult drumul deoarece pe partea stângă este biserica, iar pe partea dreaptă sunt case".

În momentul în care, în locul primarului general, a vrut să răspundă unul dintre directorii de la Direcţia Infrastructură a municipalităţii, Oprescu l-a atenţionat: "Vă rog frumos, vă rog frumos, lăsaţi-mă să le răspund ca să vadă că am citit, că mi-am făcut treaba".

"Nu am vrut să dăm oricum, am vrut să terminăm şi localele, în octombrie s-a făcut un an de când s-a dat prima sapă. Noi am vrut să terminăm şi localele, astfel încât circulaţia să se desfăşoare normal după pasaj şi, dacă vă aduceţi aminte, anul trecut la buget mi-au tăiat şi banii de pod. Cu ocazia asta vreau să le mulţumesc şi constructorilor că au înţeles", a mai spus Oprescu.

Întrebat despre testele de zgomot care trebuie efectuate, primarul Capitalei a explicat că are deja experienţa cu Pasajul Basarab, "unde sesizările au fost făcute şi, unde după măsurători, am găsit un singur apartament care avea un decibel în plus, şi o să râdeţi, însă era un apartament aşezat cu faţa spre spatele blocului".

Sorin Oprescu a mai spus că şi în cazul Pasajului Pipera vor cere permisiunea fiecărui proprietar din zonă pentru a intra în fiecare apartament şi a testa nivelul de zgomot.

"Vezi ce loc am făcut? Ce zid frumos?", l-a întrebat Oprescu pe reprezentantul constructorului, referindu-se la panourile antizgomot.

Pasajul Pipera, pe care municipalitatea anunţase că îl va inaugura spre finalul anului trecut, a fost construit pentru a se realiza supratraversarea bulevardului Barbu Văcărescu, pe de o parte, şi a Căii Floreasca, pe de altă parte.

Pasajul are o lungime de peste 700 de metri, din care partea suspendată are 485 de metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO