Eveniment

Oraşul din România care a interzis autobuzele şi camioanele cu motor sub Euro 4

Oraşul din România care a interzis autobuzele şi...

Autor: Andreea Tobias

15.05.2020, 12:05 319

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a anunţat că autobuzele şi camioanele cu motor sub Euro 4 vor fi interzise, după ce oraşul a ajuns „pe lista neagră” a Comisiei Europene pentru depăşirea limitelor admise de dioxid de azot.

„Veste proastă: Timişoara a ajuns, alături de Bucureşti, Iaşi şi Cluj, pe lista neagră a Comisiei Europene pentru depăşirea, în 2018, a limitelor admise la concentraţia în aer a dioxidului de azot”, anunţă Robu.

Dioxidul de azot este o noxă degajată de maşinile cu motoare termice, mai ales de cele Euro 1 - Euro 3, adaugă edilul.

Măsuri vor fi luate în cadrul campaniei „Timişoara - aer curat”, spune Robu, susţinând că unele au fost deja luate şi dând ca exemplu Calea Aradului, Calea Buziaşului sau Calea Şagului.

„Ei bine, a venit vremea să intervenim şi asupra maşinilor! Ştiu că măsura este impopulară, dar ea trebuie luată, chiar dacă suntem în an electoral! Iar noi, ca oameni responsabili, punem mai presus de interesele noastre electorale şi de orice altă natură, interesele oraşului! Aşadar, chiar dacă depăşirile pe care le avem nu sunt mari, după cum s-a văzut, noi vom interzice circulaţia în Timişoara a autobuzelor şi camionalor cu motor sub Euro 4!”, spune primarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO