Eveniment

Oraşul din România în care banii obţinuţi prin cerşetorie se confiscă

Oraşul din România în care banii obţinuţi prin...

Autor: Andreea Tobias, Mediafax

11.09.2019, 17:03 1266

Banii pe care îi obţin persoanele care cerşesc la Arad se vor confisca, în urma unei decizii de miercuri a Consiliului Local. De asemenea, valoarea amenzilor pentru cerşetorie au fost triplate.

Miercuri, în şedinţa Consiliului Local Arad, a fost aprobată o hotărâre care prevede înăsprirea măsurilor sancţionatorii împotriva persoanelor care apelează la mila publicului, respectiv triplarea cuantumului amenzilor şi confiscarea sumelor rezultate din cerşetorie, bani care vor fi transformaţi în venit la bugetul local.

„Hotărârea adoptată azi prevede nu numai o majorare semnificativă a amenzilor pentru cei care sunt prinşi cerşind, dar mai mult decât atât, va da posibilitatea poliţiştilor locali împuterniciţi în acest scop să confişte banii obţinuţi de către cerşetori din această activitate. Este una din măsurile prin care încercăm să oprim acest fenomen şi cred că va da rezultate aşa cum a dat şi în alte oraşe din ţară, cum este, de exemplu, Clujul, unde o hotărâre locală similară a fost aprobată acum câţiva ani şi dă rezultate. Este modelul pe care l-am folosit şi noi în elaborarea proiectului aprobat cu unanimitate de voturi. Nu cred să avem probleme cu implementarea lui”, a declarat primarul municipiului Arad, Călin Bibarţ.

Pentru ca efectele acestei măsuri să se vadă cât mai repede, localnicii sunt îndemnaţi să renunţe la obiceiul de a oferi cerşetorilor sume de bani şi să anunţe prezenţa lor pe străzile din oraş.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO