Eveniment

Partea statului din SNTR, in mana APAPS

17.02.2003, 00:00 11

Autoritatea pentru Privatizare (APAPS) va administra pachetul de 47,5% din actiunile Societatii Nationale Tutunul Romanesc (SNTR) aflat in posesia statului, potrivit unei hotarari a guvernului. Pana in prezent actiunile se aflau in administrarea Ministerului Agriculturii - Agentia Domeniilor Statului.
In aceste conditii, APAPS este imputernicita, in numele statului, sa exercite toate drepturile si isi asuma toate obligatiile aferente actiunilor detinute la SNTR. De asemenea, Autoritatea este imputernicita sa ia masurile necesare pentru realizarea procesului de privatizare a pachetului detinut de stat la Societatea Nationala Tutunul Romanesc.
"Masura va permite accelerarea vanzarii participatiei statului la capitalul social total", explica guvernul.
Cele doua ministere vor incheia, in termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a hotararii de Guvern, un protocol privind transferul pachetului de actiuni.
Actionarul majoritar al SNTR este grupul Interagro, al omului de afaceri Ioan Niculae, iar participatia statului este de 1.540.903 actiuni cu valoare nominala de 223.000 lei, reprezentand 47,50% din capitalul social.
SNTR se confrunta cu o serie de dificultati financiare in conditiile in care Ministerul Finantelor Publice a retras, la sfarsitul anului trecut, licenta de marcare acordata societatii, ceea ce a determinat incetarea activitatii de productie. Oficialii companiei estimau ca activitatea societatii va fi reluata la inceputul acestei luni, lucru care nu s-a realizat. Valoarea datoriei istorice a SNTR era, in luna ianuarie, de peste 3.000 de miliarde de lei. Deocamdata, fabrica vinde doar tigarile aflate in stoc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO