Eveniment

Patriciu, in audienta la Tariceanu

10.11.2005, 19:53 7

Omul de afaceri Dinu Patriciu s-a intalnit ieri la Palatul Victoria cu premierul Calin Popescu-Tariceanu pentru a discuta "chestiuni legate de prezumtia de nevinovatie in anchetarea cazului Rompetrol".

"Am venit si am cerut o audienta pentru a discuta chestiuni legate de necesara prezumtie de nevinovatie in anchetarea cazului Rompetrol, precum si de scurgerile de informatii din Parchet catre societatile comerciale care se considera in competitie cu noi", a spus Patriciu dupa intalnire.

La randul sau, premierul a anuntat ca va transmite punctul de vedere exprimat de Patriciu privind anchetarea Rompetrol catre ministrul justitiei.

"Primul-ministru a luat nota de cele prezentate si va transmite cele semnalate catre ministrul justitiei in vederea unei informari a Consiliul Superior al Magistraturii", a anuntat Biroul de Presa al Guvernului.

Sursa citata a mai precizat ca, in cursul audientei, presedintele Rompetrol a informat ca a solicitat o audienta pe aceeasi tema si presedintelui Traian Basescu.

Patriciu a declarat saptamana trecuta ca premierul a sunat la procurorul general Ilie Botos atunci cand cazul sau era de competenta judecatorului, iar interventia prim-ministrului nu putea sa influenteze in nici un fel justitia. Intr-o declaratie politica sustinuta marti in calitate de deputat PNL, in plenul Camerei Deputatilor, Tariceanu a precizat ca reafirma clar si raspicat ca a dat acel telefon in calitate de prim-ministru pentru a se informa si nu pentru a influenta mersul anchetei.

Daniel Morar, procurorul-sef al Departamentului National Anticoruptie (DNA), a declarat ieri ca politicienii trebuie sa inteleaga ca nu trebuie sa-i sune pe procurori, dar ca important este si ca acestia sa nu-i sune pe politicieni. El a mai spus ca, daca ar fi sunat de premier, in mod categoric nu l-ar informa pe presedintele Basescu. Procurorul-sef a mai spus ca nu are nici o obligatie, conform legii, sa informeze pe nimeni din guvern cu privire la dosarele aflate in lucru la DNA.

Presedintele a declarat, saptamana trecuta, ca procurorul general l-a informat despre discutia cu Tariceanu imediat dupa telefonul premierului si ca in momentul discutiei cu Botos era de fata si Elena Udrea.



Inca o cerere de schimbare a lui Botos

Mai multi reprezentanti ai trustului Catavencu au cerut ieri schimbarea din functie a procurorului general Ilie Botos, in caz contrar Monica Macovei, ministrul justitiei, fiind somata sa demisioneze. Acestia au mai spus ca intentioneaza sa dea in judecata statul roman la CEDO pentru ca le sunt verificate conturile. Potrivit unor informatii aparute in presa centrala, in dosarul in care este cercetat Patriciu, procurorii au inceput verificarea conturilor bancare ale catorva zeci de persoane, printre care se numara si cativa actionari ai trustului Catavencu. Schimbarea lui Botos a mai fost ceruta si de catre liderul PNL Bucuresti, Ludovic Orban.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO