Eveniment

Patru grupuri financiare se bat pentru contractul de consultanta la privatizarea Radiocomunicatiilor

04.04.2006, 00:00 17

Patru banci internationale de investitii din cele sapte preselectate sa ofere consultanta financiara in procesul de privatizare al Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR) au depus oferte, conform caietului de sarcini, pana ieri seara - la expirarea termenului stabilit de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

"Ofertele au fost primite din partea consortiului format din CAIB Corporate Finance Beratungs Ges.m.b.H si Musat & Asociatii; consortiului format din BNP Paribas si CET; Rothschild si CIE; si din partea Raiffeisen Investment AG. Toate aceste banci fac parte din elita institutiilor financiare internationale, deci competitia se anunta acerba", a precizat Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei.

Potrivit MCTI, ofertele vor fi analizate si evaluate in perioada imediat urmatoare de catre comisia de evaluare desemnata prin ordin al ministrului Zsolt Nagy.

Infiintata in anul 1991, prin reorganizarea si divizarea Rom Post Telecom, SNR este principalul furnizor de servicii de radiocomunicatii din Romania. Compania asigura suport de transmisii pentru telefonia publica, pentru retelele de telefonie mobila, transfer de date si Internet.

In anul 2004, SNR a raportat o cifra de afaceri de 212,3 milioane de lei si un profit brut de 22,7 milioane lei.



Cine a ramas in cursa

* Consortiul format din CAIB Corporate Finance si Musat & Asociatii

* Consortiul format din BNP Paribas si CET

* Consortiul format din Rothschild si CIE;

Raiffeisen Investment

adrian.seceleanu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO