Eveniment

Pe lista masinilor de lux din Romania intra si Rolls Royce

18.11.2003, 00:00 16

Masinile cu un pret de 100.000 de euro sunt deja o prezenta obisnuita pe strazile din Romania. Modele de lux ale unor producatori precum BMW, Mercedes sau Porsche, dar si marci care si-au facut intrarea anul acesta pe piata, cum este cazul Maserati, sunt acum contabilizate in statisticile oficiale.
In aceste conditii o parte dintre importatori au decis sa treaca la urmatoarea etapa: marcile de superlux. Astfel, de la mijlocul acestei saptamani va fi prezentat oficial pe piata romaneasca Rolls Royce Phantom, adica primul model al celebrei marci britanice de cand aceasta a intrat sub umbrela grupului german BMW.
Cu un pret fara taxe de peste 350.000 de euro, Rolls Royce Phantom va fi in aceste conditii cea mai scumpa masina importata oficial pe piata romaneasca. Daca modelul Maybach al concurentilor de la Mercedes este deja disponibil pe piata de ceva timp, Bentley si Lamborghini au punctat deja la capitolul vanzari potrivit reprezentantilor Porsche Romania, adica reprezentantul local al grupului german Volkswagen, care nu detine insa calitatea de importator pentru marcile de superlux ale grupului.
O alta marca de superlux ce lipseste momentan de pe piata romaneasca este Ferrari. Reprezentantii Auto Italia, adica importatorul grupului italian Fiat in Romania spuneau anul trecut, cand au deschis primul show-room Maserati ca ar exista cerere si pentru Ferrari insa conditiile impuse pentru a deveni importator al acestei marci sunt foarte dure, implicand investitii ridicate. Autoitalia a livrat pe piata romaneasca pana acum 5 modele Maserati, anuntand si 12 contracte pentru ultimul model lansat de producatorul italian in toamna acestui an, limuzina de lux Maserati Quattroporte.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO