Eveniment

Platforma de socializare X, fosta Twitter, valorează 19 miliarde de dolari, sub jumătate faţă de preţul de achiziţie de 44 miliarde de dolari pe care l-a plătit Elon Musk în urmă cu un an

Platforma de socializare X, fosta Twitter, valorează 19...
31.10.2023, 13:19 219

Platforma de socializare X, cunoscută anterior sub numele de Twitter, şi-a evaluat capitalul la 19 miliarde de dolari, a anunţat compania angajaţilor, la un an după ce Elon Musk a achiziţionat-o printr-o tranzacţie de 44 de miliarde de dolari.

Într-o notă internă trimisă luni angajaţilor, compania a spus că acordă acţiuni, sau unităţi de acţiuni restricţionate, angajaţilor la 45 de dolari pe acţiune, potrivit a două persoane familiarizate cu această chestiune. Pe baza planului de acţiuni al angajaţilor, acest lucru îi conferă o evaluare de aproximativ 19 miliarde de dolari, se arată în document.

Noua evaluare, raportată pentru prima dată de Fortune, vine la un an după ce Musk, antreprenorul miliardar şi directorul general al Tesla, a achiziţionat compania pentru 44 de miliarde de dolari, inclusiv 13 miliarde de dolari de datorii, chiar înainte de o vânzare a acţiunilor din domeniul tehnologiei.

Băncile care au ajutat la finanţarea tranzacţiei - Morgan Stanley, Bank of America, Barclays, MUFG, BNP Paribas, Mizuho şi Société Générale - au rămas blocate cu datoria legată de achiziţie şi suportă pierderi pe hârtie, în condiţiile în care valoarea companiei s-a prăbuşit. La sfârşitul lunii martie, Musk a oferit angajaţilor Twitter premii în acţiuni pe baza unei evaluări de aproximativ 20 de miliarde de dolari la momentul respectiv, potrivit The Information.

X s-a luptat să aducă venituri după ce mulţi comercianţi şi-au retras anul trecut banii pentru publicitate, invocând îngrijorări legate de decizia lui Musk de a relaxa moderarea pe platformă din cauza idealurilor sale de libertate de exprimare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO