Eveniment

Ploi, descărcări electrice şi vânt în aproape toată ţara, până vineri dimineaţa

Ploi, descărcări electrice şi vânt în aproape toată...

Autor: Departamentul Corespondenţi

08.06.2017, 11:45 121

Potrivit unei atenţionări meteorologice cod galben, începând de joi, ora 23.00 până vineri la ora 10.00, în Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei, cea mai mare parte a Olteniei şi Munteniei, precum şi în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură va ploua, iar cantităţile de apă vor depăşi local 15 - 20 de litri pe metru pătrat şi izolat 35 - 40 de litri pe metru pătrat.

În unele zone se vor semnala descărcări electrice, iar vântul va prezenta intensificări temporare mai ales în Moldova, Bărăgan şi Dobrogea, cu viteze la rafală de 50 - 55 de kilometri pe oră.

Totodată, joi, în intervalul orar 10.00 - 23.00, în zonele montane, în Transilvania, Maramureş, în cea mai mare parte a Munteniei, nordul Olteniei, sudul Moldovei şi în Dobrogea vor fi averse torenţiale, iar în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantităţi de apă care vor depăşi local 20 - 30 de litri pe metru pătrat, iar pe zone restrânse 50 - 60 de litri pe metru pătrat.

În sud-estul ţării se vor semnala descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO