Eveniment

Poliţia olandeză investighează dacă infracţionalitatea în rândul românilor, polonezilor şi bulgarilor creşte

04.01.2012, 19:05 111

Poliţia olandeză a lansat o anchetă pentru a determina dacă românii, polonezii şi bulgarii se implică tot mai mult în activităţi de natură penală, scrie agenţia Novinite, citând portalul de ştiri Dutch News.

"Intuim că aşa stă treaba, dar vrem să ştim dacă intuiţia poate fi susţinută cu date. Vrem să aflăm cum comportamentul criminal al membrilor acestor grupuri evoluează. Investigaţia vrea să stabilească dacă cei care se implică în activităţi criminale fac aceasta deoarece nu au loc de muncă sau dacă şi-au plănuit faptele când încă erau în ţara de origine", a declarat un purtător de cuvânt al poliţiei olandeze.

Poliţia olandeză suspectează că tot mai mulţi polonezi sunt implicaţi în spargeri, iar cei mai mulţi românii recurg la "skimming" cu carduri de credit.

Ancheta va fi finalizată până la începerea verii.

Olanda este singurul stat care se mai opune intrării României şi Bulgariei în Spaţiul Schengen. În noiembrie, autorităţile olandeze au anunţat că sunt hotărâte să ţină cele două state în afara spaţiului Schengen până când acestea vor prezenta dovezi privind progresele făcute în lupta împotriva corupţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO