Eveniment

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cere Israelului să pună capăt "atacurilor" asupra unor obiective din Gaza

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, cere...

Autor: Andreea Tobias

28.10.2023, 13:12 346

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a cerut sâmbătă Israelului să "oprească imediat această nebunie" şi să pună capăt "atacurilor" asupra unor obiective din Gaza, după ce forţele israeliene au intensificat loviturile asupra teritoriului palestinian.

"Bombardamentele israeliene asupra Fâşiei Gaza s-au intensificat noaptea trecută şi au vizat încă o dată femei, copii şi civili nevinovaţi şi au agravat criza umanitară", a scris Erdogan pe X, fostul Twitter, conform AFP.

"Israelul trebuie să oprească imediat această nebunie şi să pună capăt atacurilor sale".

Israelul pregăteşte o invazie terestră de când luptătorii Hamas au trecut graniţa pe 7 octombrie şi au ucis 1.400 de persoane, în principal civili, şi au luat 229 de ostatici, potrivit Israelului.

Mai mult de 7.300 de persoane au fost ucise în atacurile israeliene de represalii asupra teritoriului, inclusiv aproximativ 3.000 de copii, potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Erdogan a încurajat, de asemenea, o participare numeroasă la un miting de susţinere a palestinienilor, organizat sâmbătă la Istanbul de partidul său islamo-conservator AKP, la care ar putea participa aproximativ un milion de persoane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO