Eveniment

Preţul ţigărilor a urcat cu 0,3 lei pe pachet

Autor: Iancu Liviu

19.01.2011, 16:07 26

Cei trei mari producători de tutun din România au majorat preţulţigărilor, în această săptămână, cu 0,3 lei pe pachet, şi spun cădecizia este urmarea creşterilor de costuri din ultimaperioadă.

"Sunt foarte multe motive pentru care s-au scumpit ţigările, darprintre ele nu se numără, de această dată, majorarea accizei. Noiam operat majorările de preţ începând de azi (n.r. - miercuri)", adeclarat agenţiei Mediafax Gilda Lazăr, corporateaffairs manager la JTI.

Şi ceilalţi doi mari producători de ţigări, Philip Morris şiBritish American Tobacco, au ridicat preţurile cu 0,3 lei pepachet.

"Principalul motiv al majorării preţului este creştereacosturilor. Vindem mai puţin şi ne costă mai mult. Şi preţultutunului a crescut faţă de anul trecut", a spus Lazăr.
Pentru Philip Morris noile preţuri vor intra în vigoare începând cudata de 26 ianuarie.

Criza dăunează gravtutunului

"Nu comentăm asupra deciziilor de preţ, dar trebuie avut învedere că în prezent circa 80% din preţul ţigaretelor în România(adică echivalentul a 16 ţigarete dintr-un pachet de 20) estereprezentat de valoarea combinată a accizei la tutun şi a TVA-ului,ceea ce face ca orice produs de contrabandă consumat în ţara îndetrimentul unuia cu taxele plătite să afecteze serios veniturilestatului", a spus Andrei Vasilescu, director Corporate Affairs laPhilip Morris.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO