Eveniment

Prima mişcare a lui Ariton: schimbarea şefului Transgaz

Autor: Roxana Petrescu

20.09.2010, 23:54 207

Florin Muntean, directorul general al Transgaz, compania care peBursă valora ieri 690 de milioane de euro, a fost schimbat dinfuncţie, în locul său fiind numit Florin Cosma, directoruldispecerului naţional de gaze naturale.
Deşi schimbarea directorilor generali din companiile subordonate adevenit deja o tradiţie pentru fiecare nou ministru, presa dinSibiu spune că înlocuirea directorului general al Transgaz a venitîn contextul în care Florin Muntean demisionase încă de vineriinvocând motive personale.
Tot presa sibiană scrie că Florin Cosma este un vechi angajat alTransgaz, care, spre deosebire de mulţi directori din companiile destat, nu este implicat în politică. Spre comparaţie, Muntean estepreşedinte al organizaţiei PD-L Mediaş şi vicepreşedinte alorganizaţiei judeţene a PD-L. Schimbarea conducerii de la Transgazare loc în contextul în care Ministerul Economiei este condus deaproape o lună de Ion Ariton, adus la conducerea instituţiei dupăplecarea lui Adriean Videanu.
Reprezentanţii Transgaz nu au fost disponibili pentru comentariisuplimentare pe această temă, confirmând însă informaţia şiprecizând că în scurt timp compania va reveni cu un comunicat. Nicireprezentanţii Ministerului Economiei nu au răspuns până laînchiderea ediţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO