Eveniment

Prima ninsoare din Bucegi aduce şi riscul de avalanşă. Unde s-au depus deja primele straturi de zăpadă

Prima ninsoare din Bucegi aduce şi riscul de avalanşă. Unde s-au depus deja primele straturi de zăpadă

Autor: Mediafax

09.10.2011, 10:20 281

Stratul de zăpadă în Masivul Bucegi atinge aproximativ jumătate de metru, după ce sâmbătă seară la munte a început să ningă, salvamontiştii avertizând că în partea superioară a văilor există risc de avalanşă.

Potrivit şefului Salvamont Buşteni, Gheorghe Haiduc, la munte a nins toată noaptea, astfel că duminică dimineaţă stratul de zăpadă la altitudini mari măsoară aproximativ jumătate de metru, iar în unele locuri chiar mai mult.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să nu urce pe munte, întrucât stratul de zăpadă este foarte instabil, iar pe partea superioară a văilor există risc de producere a unor avalanşe.

Duminică dimineaţă, în Masivul Bucegi continua să ningă.

Potrivit meteorologilor, în pasul Bucin, unde a nins toată noaptea, stratul de zăpadă măsurând trei centimetri , se înregistra, duminică dimineaţă, minus un grad Celsius. Cel mai frig a fost însă pe Vârfurile Călimanilor, minus 5 grade Celsius, stratul de zăpadă atingând patru centimetri.

A nins şi în nordul judeţului Harghita, pe dealurile Sărmaşului. De asemenea, Vârful Mădăraş este acoperit cu zăpadă, iar peisajul din staţiunea Harghita Băi arată ca iarna. Locuitorii din această staţiune spun că a început să ningă în cursul nopţii, în jurul orei 3.00, iar până duminică dimineaţă s-a aşternut un stat de zăpadă de zece centimetri.

În majoritatea localităţilor din Harghita, meteorologii au consemnat minime pozitive, de un grad Celsius la Miercurea Ciuc, 2 grade la Joseni şi 3,5 grade la Topliţa. Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO