Eveniment

Prima ţară care îşi închide graniţele pentru toţi străinii din cauza noii variante a virusului

Prima ţară care îşi închide graniţele pentru toţi...

Autor: Petru Mazilu

28.11.2021, 11:22 31263

Cabinetul din Israel a aprobat, sâmbătă seară, noi restricţii pentru a preveni răspândirea variantei Omicron a virusului SARS CoV-2. Miniştrii au votat închiderea graniţelor pentru toţi turiştii străini. Restricţiile vor fi în vigoare cel puţin două săptămâni.

Noile reguli, care vor intra în vigoare duminică seară, vor interzice cetăţenilor străini să intre în Israel timp de 14 zile, cu excepţia cazului în care li se oferă o permisiune specială din partea unui grup guvernamental.

Miniştrii au extins, de asemenea, sâmbătă seară, carantina obligatorie pentru israelienii vaccinaţi care sosesc din străinătate şi au dat undă verde agenţiei de securitate Shin Bet pentru a relua urmărirea persoanelor infectate, potrivit TimesofIsrael.

Israelienii vaccinaţi care, conform normelor existente, trebuiau să facă un test de coronavirus la aterizare şi să rămână în izolare până la primirea unui rezultat negativ, sunt nevoiţi să intre în carantină timp de 72 de ore şi să facă un alt test COVID în a treia zi de la sosire.

Israelienii nevaccinaţi trebuie să rămână în carantină timp de cel puţin o săptămână şi pot părăsi izolarea după ce primesc un rezultat negativ al testului efectuat în a şaptea zi. Cei care vin din ţări „roşii" cu risc ridicat vor sta în carantină în hoteluri speciale până când vor primi un rezultat negativ al testului de depistare a virusului.

Controversatul program de urmărire al Shin Bet, care a fost utilizat în primele etape ale pandemiei, a primit, de asemenea, undă verde după ce directorul agenţiei i-a asigurat pe miniştri că va fi utilizat în mod limitat, pentru o perioadă scurtă de timp, şi numai pentru cei infectaţi cu Omicron.

În timpul reuniunii, premierul Naftali Bennett a declarat că Israelul trebuie să fie precaut şi să minimizeze riscurile pe fondul incertitudinii legate de noua variantă Omicron.

„În prezent, ne aflăm într-o perioadă de incertitudine. Nu este un loc simplu sau confortabil în care să ne aflăm", a declarat Bennett. „Cheia aici este prudenţa şi riscurile minime până când vom afla mai multe. Vrem să menţinem realizările extraordinare ale Israelului în timpul valului Delta - un Israel deschis şi funcţional, cu o economie funcţională şi un sistem educaţional activ, cu copii care merg la şcoală. Aceasta este prioritatea principală", a continuat acesta.

„În acest scop, trebuie să menţinem un control strict asupra graniţelor ţării", a mai spus Bennett. „În fiecare zi, vom învăţa mai mult şi vom şti mai multe".

Cabinetul care gestionează pandemia de coronavirus în Israel a fost convocat după ce ştirile despre această variantă au tras semnale de alarmă la nivel mondial în weekend şi cel puţin un caz a fost confirmat în Israel.

Ministerul Sănătăţii a confirmat sâmbătă un caz al noii variante a virusului în Israel şi a raportat şapte cazuri de infecţii suspecte, inclusiv trei persoane care nu au călătorit recent în străinătate, ceea ce a ridicat temeri privind transmiterea comunitară în Israel. Cazul confirmat s-a întors recent dintr-o călătorie în Malawi, iar patru cazuri suspecte s-au întors din călătorii internaţionale în ultimele zile.

Israelul s-a redeschis pentru turismul străin la începutul lunii noiembrie, pentru prima dată de la începutul pandemiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO