Eveniment

Primăria Braşovului a fost câştigată de Allen Coliban, candidatul USR, după ce timp de 16 ani funcţia a fost ocupată de George Scripcaru de la PNL

Primăria Braşovului a fost câştigată de Allen...

Autor: Miruna Diaconu

28.09.2020, 12:49 3219

Allen Coliban este nou primar al Braşovului. Candidatul din partea USR a câştigat alegerile locale în faţa lui George Scripcaru de la PNL. Câştigarea primăriei de către Coliban este o una dintre surprizele acestor alegeri, dar cine este Allen Coliban?

@ Are 41 de ani şi s-a născut în Şcheii Braşovului, el a urmat Colegiul Naţional Andrei Şaguna, după care a ales să studieze la Universitatea Politehnică din Bucureşti, pe partea de IT, şi marketingul la Universitatea Transilvania.

@ Coliban are o experienţă de 10 ani în industria IT, opt ani în consultanţă de business şi fonduri europene şi şase ani în dezvoltare organizaţională şi managementul performanţei.

@ În 2016, Allen Coliban a fost ales senator de Braşov (USR). Din 2018, el este preşedintele Comisiei de Mediu a Senatului, vicepreşedinte în Comisia de Transporturi şi Infrastructură.

@ Allen Coliban este şi practicant al schiului şi curlingului, reprezentând România la Abu Dhabi Adventure Challenge în 2007, dar şi alte alte competiţii internaţionale.

@ Ca senator, Coliban a avut o serie de iniţiative legislative în domeniul gestionării deşeurilor precum creşterea distanţei de la 1 km la 5 km între viitoarele depozite de deşeuri şi aşezările umane, respinsă de Senat.

@Coliban a avut şi proiecte de lege precum înfiinţarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Mediu, o instituţie pe modelul DIICOT care să activeze la nivel naţional.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO