Eveniment

Primaria sectorului 1 nu autorizeaza constructia cartierului Henri Coanda

17.09.2004, 00:00 36

Primaria sectorului 1 nu va autoriza inceperea constructiei cartierului "Henri Coanda" inainte ca situatia juridica a terenurilor sa fie clarificata, iar protocolul cu ANL privind investitiile de viabilizare a zonei sa fie revizuit, a declarat Andrei Chiliman, primarul sectorului 1.
Edilul de sector sustine ca o parte din terenul unde urmeaza sa fie construit cartierul "Henri Coanda" este revendicata de fostii proprietari, acesta fiind unul din motivele pentru care autoritatea locala nu va autoriza inceperea constructiilor.
Primarul Chiliman a facut trimitere la un articol de presa, care semnala un asemenea caz.
"Eu, personal, nu cunosc oficial un astfel de caz. Nu exista sesizari in acest sens la primarie. Insa ne-am sesizat si am cerut serviciilor de specialitate sa verifice situatia juridica a ternurilor. Este o munca minutioasa, care necesita timp. De aceea, sunt convins ca lucrarile nu vor incepe anul acesta. (...) In orice caz, eu nu voi semna nici un fel de autorizatie de constructie pana nu se lamuresc toate aspectele juridice ale acestui proiect", a afirmat Chiliman.
Mai mult, potrivit primarului de sector, protocolul incheiat de fosta administratie a sectorului 1 cu ANL privind investitiile necesare pentru viabilizarea zonei incalca prevederile legii administratiei publice.
"Terenul cu pricina se afla pe raza administrativa a sectorului 1, insa o parte din el se afla in Ilfov. Legea 215 - legea administratiei publice locale - imi interzice sa investesc bani de la buget pentru lucrari din afara granitei administrativ - teritoriale. Protocolul trebuie revizuit, acesta fiind un alt motiv pentru care nu numai ca nu am prevazut bani pentru asigurarea utilitatilor, dar nici nu voi elibera autorizatie de construire", a mai spus Chiliman.
Ansamblul rezidential Henri Coanda din cartierul Baneasa - construit prin ANL - ar urma sa cuprinda 700 de locuinte (garsoniere si apartamente) destinate inchirierii de catre tineri si aproximativ 1.700 de case individuale si apartamente in regim de credit ipotecar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO