Eveniment

Primul Audi A6 a ajuns la seful Henkel Romania

21.06.2004, 00:00 25

Noul model Audi A6, lansat de producatorul german pentru a intra in competitie cu Mercedes E-Klasse sau BMW Seria 5, si-a gasit primul client si pe piata romaneasca.
Porsche Bucuresti Nord, dealer Audi, a livrat primul Audi A6 de pe piata locala directorului general al companiei Henkel Romania, Liviu Sfrija. Modelul Audi A6 a fost lansat oficial in Romania in urma cu mai putin de doua spatamani, fiind disponibil la preturi incepand de la 28 800 euro fara taxe EUR. Pentru variantele de varf, pretul poate depasi 70.000 de euro fara taxe. Cel mai vandut model din segmentul premium al pietei auto romanesti a fost anul trecut, potrivit statisticilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), Mercedes E-Klasse, cu aproape 250 de unitati, pe locul doi fiind situata generatia precedenta Audi A6, cu peste 150 de unitati. Una dintre cele mai mari cresteri de anul trecut a fost inregistrata de modelul BMW Seria 5, care s-a situat pe locul trei cu peste 110 unitati vandute. Anul trecut pe piata romaneasca s-au vandut in total peste 700 de automobile din segmentul premium, in crestere cu aproape 9% fata de anul precedent. Audi A6 a fost prezentat prima data la salonul auto de la Frankfurt din toamna anului trecut si este disponibil pe piata romaneasca in cinci variante de motorizare, toate fiind noi intrate in portofoliul Audi. Trei dintre propulsoarele disponibile sunt pe benzina - doua V6 (cu sase cilindri dispusi in forma literei "V") de 3,2 litri si 255 cai-putere si 2,4 litri si 177 cai-putere, dar si un motor mai puternic V8 de 4,2 litri si 335 cai-putere. Sunt disponibile si doua motoare turbodiesel de 3 litri (225 cai-putere) si 2 litri (140 de cai-putere).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO