Eveniment

Procurorii DNA pun sechestru pe averea liderului sindical Marius Petcu

Autor: Mediafax

01.04.2011, 16:56 58

Procurorii DNA au decis să pună sechestru asigurator pe averealui Marius Petcu, acuzat că din septembrie 2009 şi până în martie2011 a luat mită de la omul de afaceri Petre Scrieciu pentru cafirma acestuia să execute lucrările la un centru pentru sindicatedin Snagov, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Sursele citate au precizat că procurorii Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (DNA) ar fi pus sechestru asigurator pe aproximativ400.000 de euro, banii pe care liderul sindical Marius Petcu i-arfi luat de la omul de afaceri Petre Scrieciu, din septembrie 2009şi până în 24 martie 2011, când a fost prins în flagrant delictprimind 40.000 de euro, care ar fi reprezentat o tranşă pe lunileianuarie şi februarie.

Petcu a fost adus la DNA, vineri, pentru a fi audiat în dosarulîn care este acuzat că a luat mită de la omul de afaceri PetreScrieciu pentru ca firma acestuia să execute lucrările la un centrupentru sindicate din Snagov

Marius Petcu a fost încarcerat, joi seară, în arestul Direcţieide Cercetări Penale, după ce instanţa supremă a decis ca acesta săfie arestat preventiv pentru 29 de zile.

El declara că este dezamăgit de hotărârea instanţei şi că nu seaştepta la aşa ceva după binele făcut "în ăştia 20 de ani".

"Cred cu tărie în dreptatea mea şi sper să mă întorc cât mairepede între ai mei", a spus liderul sindical. Citiţi mai multe pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO