Eveniment

Producţia industrială din ianuarie a scăzut cu 2,8% faţă de decembrie 2017

Producţia industrială din ianuarie a scăzut cu 2,8%...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

14.03.2018, 10:48 180

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială a crescut atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 8,5%, respectiv cu 8,7%.

Producţia industrială (serie brută) a crescut faţă de luna precedentă cu 1,8%, susţinută de creşterea industriei prelucrătoare (+4,1%). Industria extractivă şi producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat au scăzut cu 14,7%, respectiv cu 2,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mică faţă de luna precedentă cu 2,8%, din cauza scăderilor înregistrate în toate cele trei sectoare industriale: industria extractivă (-7,8%), producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat (-5,4%) şi industria prelucrătoare (-1,2%).

Faţă de luna corespunzătoare din anul precedent, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 8,5%, datorită creşterilor din industria prelucrătoare (+12,7%) şi industria extractivă (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,4%.

Producţia industrială, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 8,7%, ca efect al creşterilor înregistrate în industria prelucrătoare (+12,7%) şi industria extractivă (+5,9%). Producţia şi furnizarea de energie electrică şi termică, gaze, apă caldă şi aer condiţionat a scăzut cu 7,4%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO