Eveniment

Promovabilitate de 41,9% la examenul de bacalaureat, în Iaşi

Autor: Mediafax

03.07.2011, 16:08 70

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat în judeţul Iaşi estede 41,9 la sută înainte de contestaţii, iar la două grupuri şcolaredin judeţ niciunul dintre candidaţi nu a trecut probele evaluării,transmite Mediafax.

Potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi,promovabilitatea la bacalaureat este de 41,9 la sută, aproximativ4.000 de candidaţi, din cei 6.800 care au susţinut examenul, fiindrespinşi.

Totodată, 12 candidaţi au obţinut media zece, aceştia provenindde la liceele de elită din judeţ. Astfel, au luat nota 10 câtepatru elevi de la colegiile "Emil Racoviţă" şi "Costache Negruzzi",doi de la Colegiul "Mihai Eminescu", unul de la Colegiul Naţional,toate aceste unităţi fiind din municipiul Iaşi, şi unul de laColegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani.

Şeful ISJ Iaşi, Liliana Romaniuc, a declarat că până în prezent,din datele existente, în cel puţin două unităţi şcolare din judeţ,niciunul dintre candidaţi nu a promovat examenul. Este vorba despregrupurile şcolare din localităţile Holboca şi Vlădeni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO