Eveniment

Purtătorul de cuvânt al MApN Constantin Spînu: Cel mai probabil, este vorba despre o altă dronă

Purtătorul de cuvânt al MApN Constantin Spînu: Cel mai...

Autor: Gabriel Pecheanu

09.09.2023, 17:02 67

„Cel mai probabil, este vorba despre o altă dronă”, spune purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu, despre anunţul ministerului Apărării, potrivit căruia sâmbătă au fost descoperite noi fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă.

„Este o nouă locaţie la o distanţă destul de mare de prima locaţie. Deci, cel mai probabil, este vorba despre o altă dronă, însă cu certitudine vom afla după ce se termină expertiza tehnică”, spune la Antena3 purtătorul de cuvânt al MApN, Constantin Spînu.

El precizează că forţele MApN rămân în continuare în alertă şi vor continua cercetările în zonele aflate în proximitatea acestor locaţii.

„Suntem în contact permanent şi cu structurile aliate pe care le informăm în timp real cu privire la aceste situaţii”, adaugă Spînu.

În zona localităţii Plauru, judeţul Tulcea, au fost descoperite sâmbătă fragmente dintr-o dronă similară celor folosite de armata rusă, anunţă MApN. Zona a fost securizată de militari, iar elementele descoperite vor fi ridicate pentru analiză şi expertizare tehnică.

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat, sâmbătă, cu secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, despre acest subiect.

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a spus că au fost găsite bucăţi care pot proveni dintr-o dronă rusească pe teritoriul României, afirma miercuri ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO