• Leu / EUR4.6590
  • Leu / GBP5.3404
  • Leu / USD4.1340
Eveniment

Raiffeisen Bank şi FEI îi finanţează cu 30 mil. euro pe fermierii români

Raiffeisen Bank şi FEI îi finanţează cu 30 mil. euro pe fermierii români

Autor: Cristina Bellu

vineri, 00:03 312
Raiffeisen Bank şi Fondul European de Investiţii (FEI) au semnat un acord de fi­nanţare şi garantare destinat acordării de împrumuturi în lei pe termen mediu şi lung pentru capital de lucru şi investiţii, fer­mie­rilor şi antreprenorilor din zonele rurale.

Într-o primă fază, Raiffeisen Bank va putea să acorde credite în valoare totală de de 30 mil. euro, în condiţii de dobândă şi costuri subvenţionate. „Pe baza parte­ne­riatului dezvoltat în anii precedenţi şi a experienţei de succes cu fondurile FEI, Raiffeisen Bank face un pas înainte în facilitarea accesului la finanţare pentru o categorie largă de clienţi şi activităţi IMM.

Cu un istoric îndelungat de sprijinire a sectorului agricol, punem acum la dispoziţia antreprenorilor o nouă linie de finanţare cu accent deosebit pe stimularea investiţiilor agricole în utilaje şi echipamente. De asemenea, avem în vedere dezvoltarea mai largă a zonelor rurale şi de munte prin finanţarea atât a firmelor, cât şi a fermierilor individuali pentru investiţii, activităţi tradiţionale, servicii şi unităţi de agroturism, spune Raluca Nicolescu, director executiv, Directia IMM, în cadrul Raiffeisen Bank.

Creditele cu garanţii cofinanţate de FEI vor fi acordate în lei, pentru finanţarea investiţiilor şi acoperirea nevoilor de capital de lucru aferente acestora. Garanţiile FEI acoperă 50% din valoarea creditului, fără niciun cost pentru clienţi, care beneficiază şi de dobândă subvenţionată.

 

„Sectorul agricol a atins un grad de dezvoltare şi tehnologizare ce necesită instrumente financiare precum cele susţinute de acordul semnat astăzi“, a completat Cătălin Cepisca, manager departament produse structurate de finanţare a comerţului şi sindicalizări, Raiffeisen Bank.

Newsletter Ziarul Financiar

Înscrie-te la newsletter-ul ZF.ro ca să primeşti zilnic informaţiile de business care contează. Ia decizii în cunoştinţă de cauză!

Principalele valute BNR - marţi, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.6590
Diferență: -0,0193
Ieri: 4.6599
Azi: 4.1340
Diferență: -0,3111
Ieri: 4.1469
Azi: 5.3404
Diferență: -0,1402
Ieri: 5.3479
Azi: 4.0924
Diferență: -0,2121
Ieri: 4.1011