Eveniment

Război în Ucraina 6 iunie 2022

Război în Ucraina 6 iunie 2022
07.06.2022, 00:05 82

Rusia a pierdut încă un general în Donbas

Un general rus a murit în Donbas, a declarat presa de stat rusă, citând duminică canalul Telegram al unui corespondent de război. Generalul rus a fost identificat de presa de stat rusă şi de forţele armate ucrainene drept Roman Kutuzov „Potrivit canalului Telegram al corespondentului militar Alexander Sladkov, Kutuzov, originar din Forţele Aeropurtate, a condus oamenii în atac şi a murit în luptă”, a scris Rusia 24, conform CNN. Duminică, forţele armate ucrainene au anunţat că generalul-maior Roman Kutuzov a fost ucis.

 

Volodîmîr Zelenski: Ucraina are toate şansele să câştige Severodoneţk

Preşedintele Volodîmîr Zelenski spune că ţara sa poate să câştige luptele din oraşul Severodoneţk din estul Ucrainei. Forţele ruse au un avantaj numeric acolo, dar Ucraina are toate şansele să riposteze, spune el, potrivit agenţiei de presă Reuters. Referindu-se la regiunea Donbas, Zelenski spune că situaţia ar putea deveni foarte dificilă pentru Ucraina dacă Rusia câştigă mai mult control acolo.

 

Rusia avertizează NATO că va riposta la furnizarea de rachete avansate Ucrainei

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, luni, că, în cazul în care NATO va continua să ofere Ucrainei armament, armata rusă va avansa şi mai mult în estul Ucrainei.

„Cu cât Occidentul oferă Ucrainei sisteme de artilerie cu rază mai lungă de acţiune, cu atât vom împinge mai mult linia frontului de unde neonaziştii pot ameninţa Federaţia Rusă", a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de BBC News. SUA şi Marea Britanie vor să furnizeze Ucrainei sisteme de artilerie cu raze de acţiune de până la 80 de kilometri, deşi preşedintele Zelenski cere rachete cu raza de acţiune de sute de kilometri.

 

Organismul de supraveghere al ONU avertizează asupra unui risc clar la centrala nucleară din Ucraina controlată de Rusia

Există un „risc clar şi prezent pentru siguranţa, securitatea şi garanţiile” la centrala nucleară Zaporijejea din Ucraina, care este în prezent controlată de Rusia, a declarat luni şeful Organizaţiei Naţiunilor Unite de supraveghere nucleară, conform CNN.  Rafael Mariano Grossi, directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), a declarat că cel puţin cinci dintre cei şapte piloni indispensabili ai securităţii şi securităţii nucleare au fost compromişi.

 

Oficial ucrainean: Din ce în ce mai mulţi civili vor fugă din Doneţk

Un număr tot mai mare de civili sunt acum pregătiţi să fugă din regiunea Doneţk, a declarat luni un oficialul din regiune, conform CNN.  „Oamenii care nu au încercat şi nu au vrut să plece la început, când era mai sigur, pleacă acum”, a declarat Pavlo Kyrylenko, şeful Administraţiei Militare Regionale Doneţk, la televiziunea ucraineană. Luptele din regiunile Doneţk şi Lugansk s-au intensificat în ultimele săptămâni, cu atacuri intense ale Rusiei asupra oraşului Sloviansk şi o luptă urbană intensă pentru Severodoneţk.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO