Eveniment

Reacţia UE după recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste din Ucraina de către Putin: „Uniunea va reacţiona cu sancţiuni împotriva celor implicaţi în acest act ilegal”

Reacţia UE după recunoaşterea independenţei...

Autor: Cosmin Pirv

21.02.2022, 22:30 52

Preşedinta Comisiei Europene şi preşedintele Consiliului European condamnă decizia lui Vladimir Putin de a recunoaşte independenţa regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk şi ameninţă cu sancţiuni.

Preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen şi preşedintele Consiliului European Charles Michel condamnă în cei mai fermi termeni decizia preşedintelui rus de a recunoaşte regiunile Doneţk şi Luhansk din Ucraina ca entităţi independente, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

În opinia oficialilor europeni, acest pas este o încălcare flagrantă a dreptului internaţional, precum şi a acordurilor de la Minsk.

„Uniunea va reacţiona cu sancţiuni împotriva celor implicaţi în acest act ilegal”, se mai arată în comunicat. De asemenea, UE îşi reiterează sprijinul pentru independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul graniţelor sale recunoscute internaţional.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a decis recunoaşterea independenţei regiunilor separatiste ucrainene Lugansk şi Doneţk, invocând faptul că Ucraina nu a avut niciodată o „statalitate autentică", ci a fost creată de Rusia bolşevică, iar acum se confruntă cu probleme politice sistemice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO