Eveniment

Reduceri suplimentare la taxa de poluare auto

26.06.2008, 19:03 17

Persoanele care vor cumpara autovehicule incepand cu 1 iulie, data de la care va fi perceputa taxa de poluare auto, vor beneficia de reduceri suplimentare celor decise deja prin ordonanta de introducere a acestei taxe, calculate in functie de starea tehnica generala a masinii, dotare si vechime, potrivit normelor metodologice aprobate in ultima sedinta de Guvern.
De asemenea, cumparatorii nemultumiti de valoarea taxei de poluare vor avea posibilitatea sa conteste suma primita.
Diferenta dintre taxa auto platita si taxa de poluare auto va fi restituita proprietarilor de autovehicule in maximum 45 de zile de la solicitare, pe baza unei documentatii, incluzand copia chitantei care atesta plata taxei si actele masinii.
Proprietarii de autovehicule care solicita restituirea diferentei dintre taxa auto platita pana la 1 iulie 2008 si taxa de poluare vor primi integral banii doar daca nu au obligatii fiscale neachitate, in caz contrar suma care trebuie rambursata urmand sa fie redusa cu valoarea datoriei catre stat.
Executivul a decis, in aprilie, introducerea taxei de poluare auto, calculata in functie de datele tehnice ale fiecarei masini in parte, pe baza emisiilor de dioxid de carbon si de noxe, aceasta urmand sa inlocuiasca, la 1 iulie, taxa de prima inmatriculare aflata in vigoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO