Eveniment

Revoluţie la OpenAI: Angajaţii ameninţă că vor demisiona dacă Sam Altman nu va fi repus în funcţia de CEO. Peste 500 de angajaţi au semnat o scrisoare în care spun că se vor alătura fostului şef la Microsoft dacă nu boardul de administraţie nu îşi dă demisia

Revoluţie la OpenAI: Angajaţii ameninţă că vor...

Autor: Ştefan Stan

20.11.2023, 22:33 175

O revoltă a personalului de la OpenAI a pus presiune asupra membrilor boardului de la cea mai mare companie de inteligenţă artificială din lume pentru a-l readuce pe directorul general Sam Altman, care a fost demis după o lovitură de teatru din partea boardului, scrie FT. 

Într-o scrisoare adresată consiliului de administraţie, semnată luni de peste 500 dintre cei 770 de angajaţi ai OpenAI, se afirmă că directorii au "subminat misiunea şi compania noastră" prin modul în care l-au concediat vineri pe Altman şi pe cofondatorul său Greg Brockman.

După discuţii eşuate pentru a-l repune pe Altman duminică, în care acesta a cerut demisia consiliului de administraţie ca preţ pentru revenirea sa, Microsoft a anunţat că i-a angajat pe antreprenorul în vârstă de 38 de ani şi pe Brockman pentru a conduce o nouă unitate de inteligenţă artificială.

Chiar şi aşa, Altman a indicat luni că se aşteaptă ca OpenAI să reziste şi că lucrează cu directorul general al Microsoft, Satya Nadella, pentru a asigura viitorul start-up-ului.

Prioritatea lor principală a fost să se asigure că OpenAI continuă să prospere, a postat Altman pe X, adăugând: "ne angajăm să asigurăm pe deplin continuitatea operaţiunilor pentru partenerii şi clienţii noştri [şi] parteneriatul openai/microsoft face acest lucru foarte fezabil". A fost "o singură echipă, o singură misiune", a spus el.

Sutele de angajaţi ai OpenAI care au semnat scrisoarea au declarat că li s-au oferit posturi în noua unitate de la Microsoft, compania de software care este şi cel mai mare investitor al OpenAI, şi "vor face acest pas în mod iminent, dacă nu demisionează toţi membrii actuali ai consiliului de administraţie, iar consiliul de administraţie numeşte doi noi directori principali independenţi".

Contracandidatul şi-a asigurat deja sprijinul unuia dintre cei patru membri rămaşi în consiliu. Ilya

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO