Eveniment

Ringier si-a intarit pozitia

07.04.2004, 00:00 21



Ringier Romania a primit luni aprobarea Consiliului Concurentei pentru preluarea Grupului Expres, achizitie valabila de la 1 ianuarie 2004.



Grupul Expres publica cotidianul "Evenimentul Zilei" si detine o tipografie pentru ziare in Bucuresti, in principal pentru a acoperi nevoile acestei publicatii.



"Evenimentul Zilei" a fost fondat in anul 1992. Odata cu preluarea acestuia, trustul Ringier detine primele doua ziare de pe piata din punct de vedere al audientei. Pe primul loc se afla tabloidul Libertatea.



Tipografia pe care o avea Trustul Expres va fi folosita deocamdata doar pentru tiparirea Evenimentului Zilei, urmand ca pe viitor sa fie analizate posibilitatile pe care le are aceasta.



Potrivit lui Thomas Landolt, director general al Ringier Romania, decizia Consiliului Concurentei "arata disponibilitatea acestuia de a construi o piata cu o competitie reala si jucatori corecti".



El a declarat ca pentru moment nu poate da informatii privind eventuale schimbari in ceea ce priveste personalul angajat la Evenimentul Zilei. "De la inceput a fost evident ca ambele companii, Expres si Ringier, au foarte multa experienta editoriala. Cu toate acestea suntem complet deschisi schimbarilor si vom demara un proiect pentru a vedea care sunt cele mai bune masuri in vederea maririi eficientei ambelor companii", a declarat Lindolt.



"Vom continua sa sprijinim ceea ce au facut pana acum si credem ca trebuie sa mergem mai departe cu dezvoltarea", a mai spus directorul Ringier Romania.



Cifra de afaceri a companiei Ringier in 2003 a fost de 1.059 miliarde lei(28 mil. euro), in timp ce trustul Expres a inregistrat o cifra de afaceri de 357 miliarde lei (9,5 mil.euro). Portofoliul Ringier in Romania mai cuprinde titlurile Libertatea, Capital, Pro Sport, TV Mania, Unica, Bravo si Lumea Femeilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO