Eveniment

Roman Brasov va exporta camioane in SUA

15.07.2004, 00:00 164

Uzina Roman SA din Brasov va produce aproape 300 de camioane si autoutilitare pentru Guvernul Statelor Unite ale Americii, contractul semnat intre actionarul majoritar al fabricii si partenerii americani depasind zece milioane de dolari.
Potrivit oficialilor companiei, contractul, care se va derula pe o perioada de un an, a fost castigat la o licitatie electronica intrernationala lansata de guvernul SUA.
"Am reusit sa castigam licitatia electronica internationala initiata de guvernul american, desi ne-am luptat cu nume cunoscute de producatri de camioane din SUA si Europa. Contractele sunt deja semnate si acum ne apucam de lucru", a declarat Ioan Neculaie, actionarul majoritar al Roman SA.
Astfel, Roman Brasov va exporta furgonete pentru transportul gunoiului menajer, camioane pentru pompierii americani si un alt tip de furgonete, destinate transportului, pretul unui camion care va pleca in SUA fiind in jur de 50.000 de dolari.
Pentru a duce la bun sfarsit contractul, costructorul brasovean de autocamioane a readus in fabrica aproximativ doua mii dintre cei opt mii de disponibilizati.
Oficialul companiei a mai declarat ca pentru anul acesta intreprinderea are comenzi pentru 450 de autocamioane, iar anul viitor spera sa produca peste o mie. Intreprinderea se afla in stadiul de proiectare cu cinci noi prototipuri de camioane modernizate, care vor iesi pe piata cu un pret cu 20% mai mic decat cel actual. Pentru acestea Roman are contracte in India, Pakistan si Malaezia, iar pentru piata interna exista comenzi de la Petrom, care vrea sa cumpere 100 de unitati, de la Ministerul Apararii Nationale si de societati din domeniul minier.
Anul trecut firma brasoveana a realizat o productie marfa in valoare de 100 de miliarde de lei si  a avut pierderi de 120 de miliarde de lei.
In acest moment, pe platforma industriala Roman functioneaza mai multe societati care au inchiriat acolo spatii de productie. Printre acestea se numara Renault, care produce caroseriile pentru Dacia Logan, si Ina Schaeffler, care produce rulmeti. De asemenea, concernul Scania a deschis, in fosta sectie de jenti a Roman, un complex auto care include un show-room, birouri administrative, spatii de depozitare pentru piese de schimb si uleiuri, service auto si o statie de inspec?ie tehnica periodica.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO