Eveniment

România a înregistrat cea mai abruptă scădere economică din UE în trimestrul al treilea

Autor: Mediafax

12.11.2010, 15:21 16

România este una dintre cele trei ţări din UE care auînregistrat contracţie economică în trimestrul al treilea faţă deperioada aprilie-iunie, iar singurul stat membru unde ProdusulIntern Brut (PIB) a scăzut mai abrupt este Grecia, reiese dindatele prezentate vineri de Eurostat, informează Mediafax.

Datele privind PIB-ul pe trimestrul trei nu sunt disponibilepentru şapte state membre, respectiv Danemarca, Irlanda,Luxembourg, Malta, Polonia, Slovenia şi Suedia. Dintre acestea,numai Irlanda a înregistrat scădere economică în trimestrul aldoilea.

Astfel, scăderea de 0,7% a PIB-ului României din trimestrul treieste depăşită doar de contracţia de 1,1% raportată de Grecia. Ceade-a treia ţară cu cifră negativă în perioada analizată este Olanda(-0,1%).

Economia UE a crescut cu 0,4% în perioada iulie-septembrie, lafel ca cea a zonei euro, cele mai puternice creşteri fiindînregistrate în Finlanda (1,3%), Cehia (1,1%) şi Slovacia(0,9%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO