Eveniment

România în grupă cu Belgia, Slovacia şi câştigătoarea Play-off-ului B, la Euro 2024

România în grupă cu Belgia, Slovacia şi...

Autor: Rafael Hekman

02.12.2023, 20:06 453

În urma tragerii la sorţi de sâmbătă, de la Hamburg, echipa naţională a Românie va evolua la Campionatul European de fotbal din Germania 2024 în Grupa E, alături de reprezentativele Belgiei, Slovaciei şi a câştigătoarei Play-off-ului B. Meciul de deschidere se va juca între Germania şi Scoţia.

Tragerea la sorţi a avut loc la sala de concerte Elbphilharmonie din Hamburg, Germania. Hamburg este unul dintre cele zece oraşe gazdă ale EURO 2024 şi va găzdui patru meciuri din grupe şi un sfert de finală.

La eveniment a fost prezent selecţionerul Edward Iordănescu, alături de preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Gianluigi Buffon a fost vedeta centrală a serii, care alături de alte 9 foste vedete ale fotbalului european au dat o mână de ajutor la efectuarea tragerii la sorţi.

Ce 9 au fost Angelos Charisteas, Steve McManaman, Brian Laudrup, Thomas Rosicky, Ricardo Quaresma, Blaise Matuidi, Wesley Sneijder, Sami Khedira şi David Silva.

Mână norocoasă pentru România a avut Wesley Sneijder, care a extras România în Grupa E, alături de Belgia, poate cea mai accesibilă echipă din prima urnă valorică.

Blaise Matuidi a fost şi el de bun augur României, reuşind să aducă tricolorilor tot un adversar accesibil, Slovacia, evitând nume mari precum Olanda, Scoţia sau Croaţia.

Ricardo Quaresma a purtat şi el noroc României, extrăgând Italia, Serbia şi Elveţia în alte grupe.

România va avea ca a patra adversară în Grupa E câştigătoarea playoff-ului B, în care se confruntă Israel, Bosnia, Ucraina şi Islanda.

Jonas Kaufmann, originar din München, considerat unul dintre cei mai mari tenori din lume, a deschis evenimentul de la Hamburg, alături de Orchestra Naţională de Tineret a Germaniei, Orchestra Naţională de Jazz a Germaniei şi Corul Naţional de Tineret al Germaniei, care s-au reunit sub egida Deutscher Musikrat - Consiliul Muzical German, considerată cea mai mare organizaţie naţională de cultură muzicală din lume.

Un alt solist al serii a fost David Garrett, unul dintre cei mai buni violonişti din lume.

Secretarul general adjunct al UEFA, Giorgio Marchetti, a prezentat procedura tehnică pentru tragerea la sorţi, care a fost condusă de gazdele Esther Sedlaczek şi Pedro Pinto.

În urma tragerii la sorţi, au rezultat următoarele grupe:

Grupa A: Germania, Scoţia, Ungaria, Elveţia
Grupa B: Spania, Croaţia, Italia, Albania
Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia
Grupa D: Play-off A, Olanda, Austria, Franţa
Grupa E: Belgia, Slovacia, Romania, Play-off B
Grupa F: Turcia, Play-off C, Portugalia, Cehia

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO