Eveniment

Romania, pe lista MAN pentru construirea unei fabrici

06.04.2005, 20:38 16

Romania se numara printre locatiile avute in vedere de constructorul de autocamioane MAN pentru amplasarea unei fabrici care va produce pentru piata est-europeana, investitia fiind estimata de compania germana la 30-40 milioane de euro.
"Vom decide in luna mai unde vom construi fabrica. Sunt luate in considerare Polonia, Romania, Ungaria si Slovacia. Uzina va fi operationala in 2007 si va avea o capacitate anuala de productie de 15.000 de camioane", a declarat seful diviziei MAN producatoare de camioane, Anton Weinmann, cu ocazia anuntarii rezultatelor din primul trimestru.
Al treilea mare constructor de camioane din Europa intentioneaza sa-si majoreze productia cu aproape 50% in urmatorii cinci ani, evolutie anticipata de cresterea solida a cererii in Europa de Est.
Pentru acest an, Weitnmann a apreciat ca divizia de vehicule comerciale va inregistra o crestere cu 29% a profitului ca urmare a majorarii vanzarilor si a reducerii costurilor.
Divizia a obtinut in primele trei luni un profit operational de 100 de milioane de euro, in crestere cu 25% fata de perioada corespunzatoare din 2004, rezultat favorizat de cresterea cu 30% a comenzilor.
Anul trecut, vanzarile diviziei producatoare de vehicule comerciale au crescut cu 700 milioane de euro, la 7,4 miliarde de euro, iar profitul a urcat de la 203 milioane de euro la 342 milioane de euro.
Automobile Bavaria, importatorul camioanelor MAN pentru Romania, a comecializat anul trecut peste 500 de unitati, aproape dublu fata de 2003. Volumul vanzarilor s-a ridicat la circa 30 mil. euro.
ionut.bonoiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO