Eveniment

România printre ţările cu cea mai bună evoluţie din lume a riscului datoriilor în ultimele trei luni

Autor: Oncu Marius Gheorghe

07.01.2011, 11:52 31

România şi Ucraina se numără printre statele cu cea mai amplăîmbunătăţire a costurilor de asigurare împotriva riscului deneplată a datoriilor (credit default swap - CDS) în ultimele treiluni, în timp ce Grecia, Irlanda şi Spania au avut cea mai slabăevoluţie, transmite Bloomberg citată de Mediafax Business.

Astfel, CDS-ul pentru datoriile României a scăzut cu 0,215puncte procentuale în ultimele trei luni, la 2,955 puncteprocentuale, în timp ce pentru Ucraina a coborât cu 0,375 puncteprocentuale, la 4,475 puncte procentuale, potrivit datelor firmeide monitorizare a pieţei finaciare CMA. Asigurarea unei datorii dezece milioane de dolari a României a scăzut cu 21.500 de dolari, la295.500 dolari.

Investitorii evită datoriile unor state precum Spania şiPortugalia, întrucât măsurile de austeritate adoptate de autorităţinu reuşesc să asigure posesorii de titluri că îşi pot achitaobligaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO