Eveniment

Romania, tema zilelor culturale ale BCE in 2009

04.06.2008, 20:20 13

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a multumit luni la Frankfurt Bancii Centrale Europene (BCE) pentru oportunitatea oferita Romaniei de a prezenta si promova valorile culturale romanesti si contributia acestora la cultura europeana in cadrul Zilelor Culturale ale BCE ce vor fi organizate anul viitor.
Initiativa privind acest eveniment a fost lansata in anul 2003, cu scopul de a oferi locuitorilor din Frankfurt si regiunea Rhine-Main, dar si vizitatorilor, posibilitatea de a cunoaste principalele repere culturale ale statelor membre ale UE si de a sublinia ideea ca, in principal, cultura este cea care intareste legaturile dintre natiunile Europei.
Organizate anual, pe parcursul a trei saptamani, Zilele Culturale ale BCE cuprind manifestari din toate domeniile vietii culturale specifice unui stat membru al UE. Pentru a marca a 10-a aniversare a BCE si a SEBC, anul 2008 a fost dedicat tuturor celor 27 de state membre. Tema editiei din 2009 va fi insa "Romania".
Mugur Isarescu a primit de la Jean Claude Trichet trofeul ce simbolizeaza "Zilele culturale ale BCE". Acesta va fi pastrat un an de zile la BNR, care va organiza impreuna cu BCE editia din 2009. Isarescu a facut parte din delegatia Romaniei condusa de presedintele Traian Basescu la incheierea evenimentelor care au marcat implinirea unui deceniu de la infiintarea BCE si a Sistemului European al Bancilor Centrale.
BNR a intrat in Sistem in 2007, odata cu aderarea Romaniei la UE. "Zilele Culturale" sunt organizate anual in colaborare cu banca centrala a tarii care este prezentata. Continutul programului va fi decis de specialistii BNR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO