Eveniment

Romanii au cheltuit anul trecut 18 mil. euro pe masini de lux

17.01.2008, 19:34 13

Mai mult de 120 de automobile de lux ale caror preturi depasesc 120.000 de euro au fost importate si inmatriculate anul trecut, potrivit statisticii Directiei de inmatriculari din cadrul Ministerului Administratiei si Internelor.
Astfel, nu mai putin de 25 de Ferrari (foto), 47 de Bentley, 12 Lamborghini, 25 Maserati si 11 Rolls Royce-uri au fost inmatriculate anul trecut.
Valoarea cumulata a supercarurilor si a limuzinelor aduse pe soselele din Romania depaseste 18 milioane de euro, preturile fiind calculate in functie de pretul mediu de vanzare pentru fiecare marca si in functie de deprecierea specifica fiecarui brand in parte, in cazul automobilelor rulate.
Potrivit Ministerului de Interne, importurile de supercaruri au ajuns anul trecut la 61 de unitati pentru modelele noi, si la 62 de unitati pentru cele second-hand, in crestere cu 74% si 158% in raport cu cifrele inregistrate in anul anterior.
Cele mai bune rezultate au fost inregistrate de marca Bentley, 47 de unitati, 21 noi si 26 second-hand, fiind importate in cursul anului trecut. Toate modelele Bentley au fost importate de persoane fizice sau companii specializate in importul automobilelor de lux, marca beneficiind de un birou de vanzare local doar de la sfarsitul anului trecut. In functie de valoarea masinilor importate brandul Ferarri se situeaza pe primul loc, in Romania fiind inmatriculate anul trecut 10 modele noi si 15 second-hand, in comparatie cu cele 6 modele inmatriculate in 2006.
Valoarea automobilelor Ferrari importate in intervalul ianuarie - decembrie 2007 ajunge aproape de 4,5 milioane de euro.
La fel ca si in cazul Bentley, Ferrari a fost importat fie personal fie de companii specializate. Constructorul italian a desemnat in cursul anului trecut compania Forzza Rossa drept partener oficial pe piata romaneasca, urmand ca un service pentru actualii proprietari de Ferarri sa fie deschis in perioada urmatoare. In privinta volumelor de vanzari, reprezentantii Forzza Rossa au estimat un total de 12 unitati pentru anul 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO