Eveniment

Românii, dezamăgiţi de draconide: norii au alungat ploaia de stele

Românii, dezamăgiţi de draconide: norii au alungat ploaia de stele

Autor: Corina VÂRLAN, Aura STAN

09.10.2011, 09:32 249

În noaptea de 8 spre 9 octombrie, între orele 20:00 - 02:00, pe cerul României urma să fie vizibil un fenomen astronomic pe care l-am mai văzut doar bunicii noştri, în 1946. Mult-aşteptatul spectacol al Draconidelor a fost compromis însă de norii care au acoperit cerul în a doua parte a zilei şi de ploaie.

"Nu se poate vedea nimic, asta o ştie şi-un copil de clasa a II-a. Numai dacă e senin, fenomenul poate fi observat", mărturisea, sâmbătă seara, cu dezamăgire în glas, Adrian Şonka, reprezentantul Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Capitală.

După ce aşteptase fenomenul la Observatorul Astronomic, expertul pleca spre acasă nefiind foarte optimist în ceea ce priveşte posibilitatea înseninării cerului. Şonka mai spera că poate, spre ora două noaptea, ploaia se va opri şi cerul se va însenina, astfel încât fenomenul să poată fi observat şi în România. Citiţi mai multe despre draconide pe www.gandul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO