Eveniment

Rompetrol investeste 30 mil. dolari pentru distributia in strainatate

31.05.2006, 00:00 24

Grupul Rompetrol va investi in acest an peste 30 de mil. dolari (23,4 mil. euro) in dezvoltarea retelei de distributie si a infrastructurii de depozite din strainatate, au anuntat ieri reprezentantii grupului.

Investitiile fac parte, potrivit conducerii grupului, din strategia de extindere la nivel european. Rompetrol va continua pe parcursul acestui an in Franta si Spania inte-grarea grupului francez Dyneff, achizitionat anul trecut. Dyneff detine peste 250 de statii de distributie si are capacitati de stocare importante, urmand ca in acest an sa fie finalizate lucrurile pentru doua noi locatii in regiunea orasului Arzens, in sudul Frantei. In urma integrarii, Dyneff, conducerea Rompetrol se asteapta sa-si dubleze afa-cerile in acest an, pana la un nivel de 5 miliarde de dolari (3,9 mld. euro).

Investitiile planificate de Rompetrol vizeaza si extinderea numarului de benzi-narii din Bulgaria cu zece unitati proprii si 20 in franciza, plus un depozit.

Pentru Albania, este prevazuta constructia unui terminal de descarcare propriu si cresterea numarului de benzinarii pana la 20 de statii. In acelasi timp, reteaua din Republica Moldova urmeaza sa fie marita cu 6 unitati, iar in Georgia, vor mai fi deschide alte cinci benzinarii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO